Film kaplı tabletler halinde satışa sunulmuş Aferin Sinüs içerisinde etken madde olarak; Parasetamol 500 mg, Psödoefedrin hidroklorür 30 mg ve Triprolidin hidroklorür 1,25 mg maddeleri bulunmaktadır.
Kullanım alanları ilaç prospektüsünde;
- Nazal mukoza ve sinüsler gibi üst solunum yolu mukozalarının dekonjestanı
- Histamin H1-reseptör antagonisti
- Analjezik kombinasyonunun yararlı olduğu hafif ve orta şiddetteki ağrı ve ateşin eşlik ettiği bazı üst solunum yolu hastalıklarının (Alerjik nezle, vazomotor nezle, soğuk algınlığı ve grip) semptomatik tedavisinde kullanılır şeklinde belirtilmektedir.
Ancak her ilacın bir hekim tarafından yazılması gerektiğini ve herhangi bir sağlık probleminde en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.
Aferin Sinüs Sinüzite İyi Gelir mi?
Sinüzit, sinüs adı verilen hava dolu boşlukların (sinüsler) iltihaplanması durumudur. Sinüsler, yüz kemiklerinde ve alın bölgesinde bulunur ve burnun içine açılan küçük boşluklardır. Sinüslerin içinde normalde hava bulunur, ancak enfeksiyon, alerji veya diğer nedenlerle bu boşluklar iltihaplanabilir.
Sinüzit akut veya kronik olabilen bir hastalıktır. İltihabi hastalıklarda hekiminiz muhtemelen bir antibiyotik tedavisine başlayacaktır. Ayrıca kendi kendinize yüzünüzde bir ağrı olduğunda buna ‘sinüzit’ adı vermemelisiniz. Bu teşhis ve tedavi planlaması mutlaka bir doktor tarafından gerçekleştirilmelidir. Aferin Sinüs, tek başına Sinüzit tedavisinde doğru olmayabilir. Mutlaka bir hekime muayene olarak yaşadığınız problemin teşhisini ondan alın ve tedavinizi doktorunuzun reçetesine göre uygulayın. Haricen Aferin Sinüs de kullanmak isterseniz doktorunuza bunu mutlaka sorun.
Aferin Sinüs Antibiyotik mi?
Antibiyotikler, bakterilerin büyümesini veya çoğalmasını engelleyen veya öldüren ilaçlardır. Genellikle bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılırlar. Antibiyotikler, bakterilerin belirli hücresel süreçlerini hedef alarak çalışırlar ve bu süreçleri bozarak bakterilerin hayatta kalmasını engellerler.
Antibiyotikler, birçok farklı şekilde sınıflandırılabilir. Kimyasal yapılarına, etki mekanizmalarına veya etkiledikleri bakteri türlerine göre sınıflandırılabilirler. Aferin Sinüs bu grupta yer almayan bir ilaç olup antibiyotik değildir.
Antibiyotik ve Aferin Sinüs
Bir üst solunum yolu rahatsızlığı geçiriyorsanız doktorunuz da antibiyotik ve Aferin Sinüs’ü birlikte yazdıysa kullanma biçimi ve günde ne kadar içmeniz gerektiği konusunda tamamen reçetenize bağlı kalmanızı tavsiye ederiz. Reçetenin dışına herhangi bir nedenle çıkmak istediğinizde bu durumu önceden doktorunuza danışmalı ve yapacağınız değişikliğin durumunuz için uygun olup olmadığı konusunda uzman görüşü almalısınız.
Sizi endişelendiren, meraklandıran her türlü unsurdan ise uzak durmalısınız. Örnek olarak içtiğiniz ilaçlarla bitki çaylarından herhangi birinin etkileşime geçip geçmeyeceğini bilmiyorsanız doktorunuza danışmalısınız. Danışamıyorsanız da ilgili yardımcı tedaviden uzak durmalısınız.
Sağlığınızı hiçbir koşulda riske atmamanız gerektiğini kesinlikle unutmamalı ve interneti yalnızca bilgilenme amaçlı kullanarak ilaçlar hakkında genel bilgiler edinmelisiniz. Bu sayede hekiminizle görüşürken daha iyi bir iletişim kurabilirsiniz. İletişimin doğru şekilde ele alınması her zaman olduğu gibi tedavi süreçlerinde de son derece önemli konulardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır.
Aferin Sinüs Hakkında Sık Sorulan Sorular
FAQ title