Allerset 10 mg film kaplı tablet içerisinde her 1 tablette 10 mg Setirizin dihidroklorür etken maddesi bulunan ilaçtır. Yardımcı madde olarak ilaç içerisinde; sığır kaynaklı laktoz monohidrat, polietilen glikol, talk, mısır nişastası, polivinil pirolidon, magnezyum stearat, eudragit E ve titanyum dioksit bulunur.
Bu içeriğimizde Allerset ilacı hakkında genel bilgilendirme yapacağımızı belirtir ve herhangi bir sağlık probleminde hekiminize danışarak teşhis ve tedavi konusunda doktor yardımı almanız gerektiğini bilmelisiniz. Herhangi bir tavsiye vermemekle birlikte bu yazı yalnızca ilaç hakkında genel bilgi sahibi olmanız amacını taşımaktadır.
Allerset 10 Mg Ne İşe Yarar?
Blister ambalajlarda satışa sunulan Allerset 10, 20 ve 30 tabletlik olacak şekilde paketlenmiştir. Beyaz veya beyaza çok yakın renkte, her iki yüzeyi de bombeli yapıda ve bir yüzeyinde 10 diğer yüzeyinde sn logosu yer alan yuvarlak film kaplı tablet formundadır.
Alerjik nezle, nedeni bilinmeyen kronik (müzmin) kurdeşen tedavisinde endikedir (kullanılır). Alerjik nezleden ileri gelen burun ve göz belirtileri ve kronik nedeni bilinmeyen ürtiker tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Herhangi bir alerji probleminiz varsa önce hekiminize danışmalı ve alerjinin Anaflaktik şoka kadar varan tehlikeli bir sağlık sorunu olabileceğini unutmayınız.
Allerset Şurup Nedir, Ne İşe Yarar?
Her bir ml’sinde 1mg Setirizin Dihidroklorür içeren ve yardımcı madde olarak içerisinde; Sorbitol (E420), asetik asit, propilen glikol, muz esansı, sodyum sakkarin, sodyum asetat, gliserol, metil parahidroksibenzoat (E218), propil parahidroksibenzoat (E216) ve deiyonize su bulunan şurup formunda ilaçtır.
Nedeni bilinmeyen kronik kurdeşen, alerjik nezle ve alerjik nezleye bağlı burun ve gözdeki belirtileri gidermek için kullanılan bir ilaç olduğu prospektüsünde belirtilmekte olup Allerset’in bu formu 2 yaş ve üzeri çocuklar ile erişkinlere hitap etmektedir. Uygun ilaç formu, dozu ve en doğru tedavi için hekiminize muayene olunuz.
Allerset Yan Etkileri
Her ilaçta olduğu gibi Allerset’in de prospektüsünde ortaya çıkış sıklığına göre gruplandırılmış yan etkileri yazmaktadır. Allerset 10 mg tablet için bunlar arasında ‘Yaygın’ olarak nitelendirilen yan etkiler;
- Somnolans (uyuklama hali)
- Sersemlik hissi
- Baş ağrısı
- Farenjit (yutak iltihabı)
- Rinit (nezle) (çocuklarda)
- Diyare (ishal)
- Mide bulantısı
- Ağız kuruluğu
- Halsizlik olarak bildirilmiştir.
Beklenmeyen herhangi bir etki ortaya çıktıysa derhal ilacı kullanmayı bırakıp doktorunuzla iletişime geçiniz.
Allerset Nasıl Kullanılır?
Allerset 10 mg tablet ağızdan (oral) 1 su bardağı suyla birlikte yutularak içilir. Prospektüste belirtilenlere göre 6-12 yaş arasındaki çocuklarda günde iki kez 5 mg (günde iki kez yarım tablet) ve 12 yaş üstü ergen ve erişkinlerde günde bir kez 10 mg (1 tablet) uygulanabilir. Ancak bireyin sağlık durumuna uygun en doğru doz ayarlaması bir uzman hekim tarafından kararlaştırılmalıdır.
Allerset Damla Ne İşe Yarar?
Allerset damlanın kullanım alanı ilacın diğer formları olan tablet ve şurup ile aynıdır. İlaç formlarındaki farklılıklar yaş grupları ve doz miktarı ile ilişkili olarak birbirinden ayrılmaktadır. Yaşa uygun ve yaşanılan deri hastalığı ya da alerjik nezleye bağlı burun kaşıntısı, gözde kaşıntı kızarıklık vb. durumlar için hekiminize muayene olmanızı tavsiye ederiz.